Arkiruoka,  Reseptit

Vegaaninen linssipasta

 

En tiedä mikä siinä on, sillä nautimme todella usein vegaanista ruoka. Ehkä vain siksi, koska ne ovat järjestäen hyviä ja valmistuvat nopeasti. Mielestäni kaikki nopeat, vaivattomat ja helpot arkiruoat innostavat itseäni kokkaamaan ja uskallan kokeilla kaikkea uutta. 
Bongattuani tämän Satu Koiviston reseptin – olin että JES tätä on pakko kokeilla. Hänen blogitekstissään luki jotenkin niin, että tarjoa tätä lapsille tomaattikastikkeena, joten maistuu takuu varmasti. Näinhän siinä kävi ainakin meidän perheessä. Siksi halusinkin tuoda reseptin lukijoitteni tietoisuuteen, jotta helppoja arkiruokia olisi taas yksi enemmän viikko suunnitteluun. Voit tehdä reseptin normaaliin pastaan ja raastaa päälle parmesaania.

 

Vegaaninen linssipasta

1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 lehtisellerin varsi
2 rkl öljyä
1 prk Muttia
1 prk vettä (huuhtele Mutti-purkki)
1 tl timjamia
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl kuivattuja punaisia linssejä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
350g spagettia (vegaaninen)
Kuori ja hienonna sipuli – kuutio porkkanat pieniksi paloiksi ja viimeisenä hienonna lehtisellerin varsi. Laita öljy kattilaan kuumentumaan. Lisää hienonnetut kasvikset ja paista miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. 
Lisää tomaattimurska kattilaan ja täytä tyhjä purkki vedellä – huljuta, jotta saat irroitettua kaikki maut mukaan – lisää vesi. Lisää balsamiviinietikka ja hienonnettu timjami.
 
Huuhtele linssit ja lisää kattilaan. Tässä välissä laita pastavesi kiehumaan.  Keitä, kunnes linssit ovat kypsyneet ja kastike sakeentunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta kastike sauvasekoittimella.  
Valuta pasta ja lisää kastike kattilaan.

 

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.