Jälkkärit,  Reseptit

Vegaaninen porkkanakakku

Kaupallinen yhteistyö: Baking by Martinex & Martinex

Tämä vegaaninen porkkanakakku laittoi aikoinaan pääni pyörryksiin. Tämä on siis The Porkkanakakku. Ohje on superhelppo ja lopputulos täydellisen kostea, niinkuin porkkanakakun kuuluukin.

Toimin tällä hetkellä Martinexin brändilähettiläänä ja käytössäni on monipuolisesti Baking by Martinex leivontavälineitä. Kahvallisia, kannellisia, silikonipohjaisia teräskulhoja ehdinkin jo aiemmin kehua. Niiden lisäksi tuoteperheeseen kuuluu runsaasti silikonisia apuvälineitä, erilaisia kakkuvuokia yms, joten nyt on varaa mistä valita. Tämä on leivontaa parhaimmillaan!

AINESOSAT

Vegaaninen porkkanakakku

100 g mantelirouhetta

5 dl hienoksi raastettua porkkanaa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl kardemummaa

1 tl kanelia

1 prk kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta

1 1/2 dl rypsiöljyä

2 dl sokeria

2 dl fariinisokeria

Kuorrute

1 pkt (225 g) soijalevitettä (tuorejuuston kaltainen, esim. Tofutti) 

8 dl tomusokeria

3 rkl rypsiöljyä

1 1/2 tl bourbon vaniljatahnaa

Koristeeksi

Marianne rouhetta

Syötäviä kukkia

Nameja

Valmista näin:

Paahda mantelirouheet kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja raasta porkkanat. Sekoita toiseen kulhoon kasvirasvaseos, rypsiöljy ja sokerit. Lisää joukkoon jauhoseos, pähkinät ja porkkanaraaste sekoittaen taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 60 minuuttia riippuen uunista. Kokeile taikinan kypsyyttä painamalla hammastikulla tai vastaavalla taikinaan. Jos tikku on nostaessa puhdas, on taikina kypsä ja valmis. Anna kakun jäähtyä ennen halkaisua.

Kakun jäähdyttyä, halkaise kakku puoliksi. Notkista soijalevite ja sekoita joukkoon tomusokeri, rypsiöljy ja vaniljatahna. Pursota kuorrutus toisen jäähtyneen kakkupohjan päälle. Nosta varoen toinen kakkupohja kuorrutteen päälle. Pursota ja tasoita loput kuorrutteesta. Koristele.

Jaan vielä 4 vinkkiä: 


1. Ruttaa leivinpaperi palloksi ja kastele kauttaaltaan, sillä se on helpompi asettaa vuokaan.

2. Vuoan kokoa voi vaihtaa mielensä mukaan, mutta silloin pitää muistaa huomioda kakun paksuus paistoajassa. 

3. Tofutti on kaupassa yleensä tuorejuustojen lähellä tai vegaanisten tuotteiden omassa kylmähyllyssä. Kaurapohjainen kasvisrasvasekoite muistuttaa ruokakermaa ja löytyy kaupastakin usein niiden vierestä. 

4. Rypsiöljy ja kylmäpuristettu rypsiöljy eivät ole sama asia… Käytä leivonnassa ensiksi mainittua!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.