Tiramisujuustokakku
Jälkkärit,  Reseptit

Tiramisujuustokakku

Kaupallinen yhteistyö: Baking by Martinex & Martinex

Minut on valittu kesäkuun loppuun asti Baking by Martinexin brändilähettilääksi. Tämä pullantuoksuinen kaveri nauttii keittiössä eritoten leipoa ja yhteistyön johdosta pääsen kuukausittain loihtimaan mitä makeimpia herkkuja ja tässä ensimmäinen.

Tiramisu on yksi bravuureistani ja nyt halusin kokeilla miten tuo lemppari muuntuu juustokakuksi. Lorautin joukkoon konjakkia Marsalan sijaan sekä tipautin muutaman sattuman Nutellaa.

Martinexilta saaduista tuotteista pitää nostaa esiin kahvalliset ja kannelliset alumiinikulhot. Kaapeistani löytyy kulhoja jos jonkinmoista, mutta nämä on ensimmäiset, joissa on kahva. Kulhoissa on silikonipohja, jonka ansiosta ne eivät liu’u tasolla, mutta erityisen hyvä on juuri kahva, jonka ansiosta kulhoa on superhelppo pitää paikallaan. Kulhojen kansiin on vaihdettavissa kuvissa näkyvät raastimet, jolloin voi raastaa suoraan kulhoon ilman, että pöytä ja lattia on täynnä silppua.

AINESOSAT

Pohja

200 g Digestive-keksejä

100 g voisulaa

1 rkl sokeria

tilkka espressoa (tummaa kahvia)

Täyte

350 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g mascarpone-tuorejuustoa

2,5 dl kuohukermaa

1 tlk vaniljasokeria

4 rkl sokeria

1 iso rkl Nutellaa

1 pkt savoiardi-keksiä

1,5 dl espressoa (tummaa kahvia)

3,5 liivatelehteä (á 2 g)

reilu loraus konjakkia tai Marsalaa

jos teet lapsiystävällisen version niin vaihda alkoholi veden ja manteliaromin sekoitukseen

Koristeeksi

70% tummaa suklaata

100% kaakaojauhetta

Valmista näin:

  1. Pingota 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat margariinilla. Voit halutessasi laittaa reunakalvon vuoan ympärille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi ja keitä tumma kahvi. 
  2. Murskaa Digestive-keksit hienoksi. Sulata voi. Sekoita sokeri jäähtyneen kahvin joukkoon. Sekoita keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
  3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata tilkkaseen kuumaa kahvia.
  4. Sekoita loppuun kahviin loraus konjakkia tai aitoa Marsala-viiniä.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto ja mascarpone. Lisää sokerit ja loraus (konjakkia tai Marsalaa) ja vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa.
  6. Lisää kermavaahto tuorejuustomassaan ja sekoita vatkaimella samalla lisäten kahvi-liivateseos ohuena nauhana.
  7. Levitä puolet juustokakkumassasta vuokaan.
  8. Upota savoiardi-keksit yksitellen nopeasti kahvi-konjakki -seokseen ja asettele keksikerros juustokakkumassan päälle.
  9. Levitä päälle Nutella nokareita ja loppu juustokakkumassa. Tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä yön yli kylmässä.
  10. Kuljeta veistä kakun reunaa pitkin ennen vuoan irrotusta. Poista vuoka ja aseta kakku sopivalle tarjoiluvadille. Jos olet käyttänyt reunakalvoa niin irroita kalvo varovasti. 
  11. Tasoita reunat tarvittaessa.
  12. Lopuksi sirottele pinnalle kaakaojauhetta ja rouhi päälle jääkaappikylmää suklaata.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.