Arkiruoka,  Reseptit

PUNAINEN CURRY-KANAKEITTO SLAW STYLE

Etätyöt ovat tuoneet ihan uutta ulottuvuutta arkeen, kun ollaan saatu viettää arkipäiviä vaimon kanssa kotona kaksin. Vaikka molemmat tekeekin töitä, niin ehtii siinä töiden lomassa viettää yhteisiä lounas- ja kahvitaukojakin. Eilistä lounasta vaimo valmisteli jo edellisiltana ja se olikin todellista herkkua. On ollut tarkoitus tehdä kanakeittoa jo jonkin aikaa ja nyt osui kohdalle mielenkiintoinen resepti kokeiltavaksi.

Julkaisin eilen tästä herkullisen tulisesta punainen curry-kanakeitosta kuvan somessa ja reseptikyselyitä tulikin aika paljon. Keiton juju on se, että raakojen kasvisten ja riisinuudeleiden päälle kaadetaan kiehuvan kuuma keitto. Resepti on peräisin Soppa365 -sivulta, mistä vaimoni tämän bongasi ja teki hieman muunnellen.

PUNAINEN CURRY-KANAKEITTO SLAW STYLE
Ainesosat

 500 g kanan paistileikettä

Purkki kookosmaitoa 

Tölkki kookoskermaa 

kanafondia

1 chili 

1 sipuli 

Pala inkivääriä 

3 kynttä valkosipulia 

1 purkki punaista currytahnaa

1 rkl sokeria 

kasviksia (esim. paprikaa ja porkkanaa) 

 riisinuudeleita 

korianteria 

 2 limeä

valmista näin:

Pilko chili, inkivääri, valkosipulit, korianterin varret (säästä lehdet myöhemmäksi) ja sipuli pieneksi silpuksi. Kippaa kuumalle pannulle, lisää purkki punaista currytahnaa ja paista hetken aikaa öljyssä. Siirrä paistettu tahna kylmään kattilaan odottamaan.

Lorauta öljyä pannuun ja paista kanoihin väriä. Siirrä kanat kattilaan tahnan kaveriksi ja sekaan sen verran vettä, että kanat peittyvät kunnolla. Lisää kookosmaito ja -kerma. Mausta kanafondilla, sokerilla ja limemehulla. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta ainakin puoli tuntia. Maista ja lisää tarvittaessa potkua chilillä, suolaisuutta kanafondilla, hapokkuutta limellä tai makeutta sokerilla. Liemessä saa olla kunnolla potkua!

Ota kanapalat liemestä ja revi kahdella haarukalla hakkelukseksi. Laita takaisin keittoon.

Kuori porkkanat ja tee niistä kuorimaveitsellä pitkiä ohuita soiroja. Pilko paprika pitkiksi, ohuiksi nauhoiksi. Voit käyttää myös muita kasviksia makusi mukaan. Pilko korianteria ja chiliä ja lohko limeä tarjoilua varten. Keitä riisinuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä.

Aloita annostelu laittamalla runsaasti porkkana- ja paprikasoiroja lautasen pohjalle (slaw) ja nuudeleita päälle. Kaada päälle kuumaa keittoa, koristele limellä, chilillä ja korianterilla. Nautimme keiton lusikalla ja haarukalla, mutta myös puikot on toimiva vaihtoehto.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.