Arkiruoka,  Reseptit

Mehevä Flatbread

Kiitos Ratatouille -leffa! Kyseinen leffa katsottiin jokin aika sitten ja siitä alkoi lasten kiinnostus ruoanlaittoon. Harmillista, ettei tosielämässä kokkihattuun saa ujutettua rottaa ohjaamaan omia liikkeitä. Itselleni keittiössä hääräily on jokseenkin terapeuttista ja vasta kolmenkympin kynnyksellä siitä on tullut oikea harrastus. Mielekästä seurata, kuinka antaumuksella lapset sekoittavat vaikka taikinaa tai tomaattikastiketta. Otatteko tekin lapsenne mukaan ruoanlaittoon – suosittelen.

Eilinen flatbread iltapala sai insta-tililläni kivasti reaktioita, ja nyt, kun uusi blogini on vihdoin valmis niin laitetaan reseptiä jakoon. Flatbread eli pannuleipä on alunperin bongattu Jennin Liemessä-blogista. Flatbread on parillapannulla paahdettu ohutleipä, jonka päälle voi lastata täytteitä oman mielensä mukaan.

AINESOSAT
12-16 kpl

4,5 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

2 munaa

4 dl turkkilaista jogurttia

Sekoita jauhot ja suola sekaisin. Lisää jogurtti ja munat. Vaivaa taikinaksi. Taikina saa jäädä löysähköksi. Levitä jauhoja taikinan pintaan ja muotoile palloksi. Jätä taikina kulhoon ja kelmuta kulho. Anna levätä jääkaapissa 30-60 min. 

Levitä jauhoa pöydälle ja jaa taikina 12-16 osaan, riippuen kuinka isoja haluat tehdä. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kauli pallo haluamaasi muotoon. Paista kuumalla ja kuivalla valurautapannulla n. 2 min per puoli.

Levitä päälle turkkilaista jogurttia, tacojauhelihakastiketta tai vaikka chili sin carnea ja yrttejä.  Tällä kertaa laitoimme täytteeksi turkkilaista jogurttia, tacomaustettua jauhelihaa, fetaa ja basilikaa.

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.