Lifestyle

Jouluinen kinuski-konvehtikakku browniespohjalla

Syntisen makea jouluinen kakku hurmaa paitsi maullaan myös kauniin simppelillä ja arvokkaalla ulkomuodollaan.Bongasin tämän viime jouluna muistaakseni


BROWNIES-POHJA

125 g suolatonta voita
75 g tummaa suklaata (yli 70 %)
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria / 1 tl vaniljatahnaa
2 munaa
2 dl jauhoja
maitoa pohjan kostukkeeksi. 

HUOM! Tee pohja päivää ennen täytteen tekoa. 

TÄYTE

4 liivatelehteä
400 g kinuskituorejuustoa
300 g vaniljarahka (Valio)
1 rkl kinuskikastiketta
2 dl vispikermaa 
2 rkl puristettua sitruunamehua

KORISTELU

n. 20 kpl suklaakonvehteja
koristerakeita


Sulata voi liedellä ja ota pois liedeltä. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita loput aineet kasarissa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Levita seos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Paista 185 asteessa 14 min. 

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja samalla kostuta browniespohja maidolla. Sekoita tuorejuusto ja rahka. Vaahdota kerma, kääntele se varovasti seoksen joukkoon. Kuumenna sitruunamehu. Purista yksi kerrallaan liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana seokseen samalla sekoittaen. 

Kumoa täyte browniespohjan päälle tasaisesti ja siirrä kakku jääkaappiin. Kun kakku on hyytynyt noin 30 minuuttia, paina konvehdit kevyesti kakun pinnalle. Laita kakku takaisin  jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 5 tuntia tai yön yli, kuten minä teen aina. 

Viimeistele kakku siirrolla tarjoiluastialle ja halutessasi koristele valkoisille koristerakeilla. 



Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.